Ungdomsroernes Roathlon 2017
Af: 137 - Poul Lervad Rev.: 02.10.2017

I år genindførte vi roathlon som tema på uro-træningsdag. Seneste Roathlon var i 2011 og 2012. Konkurrencen skulle gennemføres som hold og i disciplinerne kajakroning, løb og svømning.

Forsidefoto:  Anne Kristine har netop hevet kajakken op af vandet efter sin rotur og skal herefter lægge kajakken op på stativet og derefter aflevere stafetten til næste deltager.

Arrangementet løb af stablen mandag 18. september og med en lidt fremskudt mødetid for de unge, således at der kunne briefes, klargøres og gennemføres med tid også til fælles spisning bagefter.

Ialt deltog 19 unge og fordelt på 6 hold. Derved fik et hold 4 deltagere og de øvrige 3 deltagere. For retfærdighedens skyld skulle de øvrige hold derfor sørge for at fordele en deltager således, at der for en deltager var en ekstra tur i hver disciplin.

Rodistancen var på 250-300 m rundt om 4 bøjer i Lillesø.

Løbedistancen var på ca. 800 m på stien langs vandet ud over Skimminghøj og retur til klubben

Svømmedistancen var på 120-150 m hen mod kanolejrpladsens bådebro.

Hele forløbet kan ses ved at klikke på nedenstående felter, idet hjemmesiden ikke rummer kapacitet ret mange fotos af gangen. Der er her 12-14 fotos pr. link.

Roathlon første del

Roathlon anden del

Roathlon tredje del

Roathlon fjerde del

Roathlon femte del

Roathlon sjette del

Roathlon syvende del

Samtidig kan dette indlæg forhåbentlig virke som inspiration / motivation til andre voksne i klubben, som skulle have lyst til at involvere sig i ungdomsarbejdet.

Man kan jo starte som hangaround og derefter gradvist forpligte sig efterhånden, som man slet ikke kan lade være.

Vi har gennem en lang periode været nærmest 6 faste voksne, Kiss, Karen Maria, Claus, Carsten, Martin og Poul og med Kirsten og Thomas som faste støtter.

Det er vildt godt at være så mange, idet opgaver og forberedelser og udførelse kan gennemføres uden at blive en hård belastning.

Samtidig er det sjovt og spændende at træne med de unge, idet ungdomstræning i roklubben adskiller sig betydeligt fra andre slags ungdomstræning.

Vi har nemlig både drenge og piger, og vi har dem fra ca. 12 år og op til omkring 20 års alderen. På de fleste træningsdage kommer der 15-18 unge. Flest i foråret, hvor der er instruktion af nye og nogle af "de ældste" endnu ikke er begyndt på efterskoler.

Hele puljen af unge er lidt større. De ældste dukker op med mellemrum eller roer, når det passer med andre af deres mange aktiviteter.

Så kære andre voksne  -  kom frit frem !

Kun påloggede brugere har adgang til at kommentere. Registrer dig/Log på