Instruktion i inrigger
Af: 7 - Per Hallum Rev.: 03.05.2017

Instruktion i inrigger for sæsonen 2017

Hvad er inriggerroning

Inriggeren er en speciel dansk bådtype, som er meget sødygtig; på en inrigger sidder åregangen på rælingen og roerne sidder forskudt bag hinanden. Vi har 2-årers og 4-årers inriggere. Inriggeren er en bådtype, der egner sig til alle uanset alder, køn og form; du kan ro i almindeligt tempo og nyde naturen, samtidig med du får god motion, og du kan ro stærkt og få sved på panden.

Inrigger Roning er:

God motion

Gode venner

Masser af frisk luft og sol

Hyggelige fællesture

Aktive ferieture

Spændende håndværk med vedligeholdelse af bådene

Desuden har man som inriggerroer adgang til alle de øvrige aktiviteter i Ry Roklub.

Tilmelding og/eller yderligere oplysninger

Du er altid velkommen til at henvende dig til inriggerudvalget (se kontaktoplysninger nedenfor) for yderligere oplysninger og for tilmelding til instruktionen.

Oversigt over inriggerkursus 2017

Instruktionen starter med et weekend kursus, og når det er overstået opfordrer vi til, at du deltager i roningen på de almindelige roaftener tirsdag og torsdag. Desuden har vi planlagt nogle opfølgningsaftener, som det fremgår af programmet.

Rokurset 2017 foregår i weekenden 8.-9.  april, men inden da skal vi en  tur i svømmehal den 6. april for at aflægge svømmeprøve. For at komme ud at ro skal du svømme 300 meter. Samtidig med svømmeprøven får du en introduktion til de forskellige typer af redningsveste, som klubben benytter til inriggerroning og du prøver at tage veste på i vandet

Efter weekendkurset bliver der enkelte aftener, du skal reservere:

tirsdag d. 25. april kl. 18.30
instruktion, opsamling/repetition

tirsdag d. 9. maj kl. 09.00
instruktion, opsamling/repetition

torsdag d. 25. maj kl. 18.30 (Kristi Himmelfart)
tur til Slåensø - mere om dette på særskilt opslag

torsdag d. 8. juni kl. 17.00
fællestur/ frigivelsestur til Emborgbroen

tirsdag d. 8. august
rotur med opfriskning af diverse kommenadoer samt opfølgning på instruktion

tirsdag d. 22. august
kæntringsøvelse

Du bliver frigivet, når kurset er gennemført, og en instruktør finder, at du:

er fortrolig med materiellet

kan svømme 300 meter i svømmehal

kan tage redningsvest på i vandet

Instruktionen er sammensat af Ry Roklub, men tilpasset Dansk Forening for Rosports (DFfR's) krav. Når kurset er bestået, bliver du "frigivet" som roer i Ry Roklub og i andre DFfR sammenhænge. Frigivne roere må frit benytte klubbens inriggere. Der skal dog altid være en styrmand med i båden.

Inriggerudvalget

ellenjeppesen@yahoo.dk